СВИ који уђу у Републику Српску због сахране члана уже породице - супружник, родитељ, дете, брат, сестра, могу да се крећу без ограничења до 72 часа након уласка у Српску. Обавезно је да предоче негативан тест на вирус корона, који није старији од 72 часа, као и документ којим се потврђује сродство са преминулим - одлука је Републичког штаба за ванредне ситуације која је јуче саопштена на састанку Градског штаба за ванредне ситуације у Бијељини.

- Републички инспектор евидентираће ту особу приликом уласка у Републику Српску, а онај ко долази збогсахранеобавезан је да се пријави надлежној комуналној полицији - чуло се јуче на састанку.

Републички штаб за ванредне ситуације донео је и закључак којим се забрањује организовање матурских вечери у основним и средњим школама, које су планиране за мај и јун. Градски штаб за ванредне ситуације у Бијељини донео је наредбу о забрани јавног окупљања на Градском стадиону у овом граду. Боравак је дозвољен само запосленим на стадиону, као и члановима фудбалског клуба Радник. Надзор над спровођењем ове наредбе обавиће припадници Полицијске управе Бијељина.