Полицајци Граничне полиције Зворник, уз асистенцију колега иy Државне агенције за истраге и заштиту Сипа спречили су кријумчарење осам особа афроазијског порекла, у месту Рочевић поље, крај Дрине, сазнају “Новости“ у ГП БиХ.

Акција је спроведена, јер су предходно  прикупљене информације да страни држављани, илегални мигранти, обављају илегално пребацивање својих сународњака и других миграната, па да ће у ноћним сатима илегално пребацити већи број миграната.Овдашњи полицајци су на лицу места ухватили и задржали осам особа.

-Извршеним прегледом особа, односно пртљага који су имали са собом, утврђено је да се ради о држављанима Авганистана који су лична особне документе, као и документе прихватних центара у Србији као и одређену количину новца и телефонске картице Србије -кажу у ГП БиХ.

Према обављеним разговорима с пронађеним мигрантима и околностима случаја, утврђено је да су двојица од њих из групе која, уз одређену новчану накнаду, намера те људе да превези чамцем у БиХ, а потом се врати по остале у Србију.

Прочитајте још: ВЕЛИКА АКЦИЈА ПРОТИВ КРИЈУМЧАРА ЉУДИ: Прошверцовали 315 миграната!

Овај догадја квалификован је као кријучарење људи. Кријумчарени мигранти ће бити предато Служби за послове са странцима, а организатори кријумчарења ће бити одведени, уз извештај о почињеном кривичмо, делу, Тужилаштву БиХ на даљем поступање.

- Ово је још једна у низу успешних акција Станице граничне полиције Зворник, у циљу откривања и спречавања кријумчарења људи -кажу у ГП БиХ.