На територији општине Гацко повећава се број оболелих од вируса корона, због чега је локлани Кризни штаб одлучио да поново уведе појачане превентивне мере. Са пет нових потврђених случајава у Гацку је од почетка пандемије укупно заражено 27 особа, а у источној Херцеговини 71.

У Дому здравља Гацко кажу да ситуација није најбоља, да је од нових пет случајева за њих њих троје утврђен ранији контак, док за две особе није познато како су се заразили вирусом корона.


-Тренутно имамо 27 заражених, од чега је пет нових пацијената. Две особе и њихово дете, кој је за сада негативно, упућени су у Болницу Требиње на даљу дијагностику. Један наш здравствени радник је упућен у Републички карантин у Студентски центараТребиња и он је у добром стању, а два пацијанта се од раније налазе на болничком лечњу у Требињу - рекао је др. Срђан Кравић из Дом здравља Гацко.


Због лошије епидемиолошке слике општински Кризни штаба увео је нове пооштрене превентивне мере.


-Због тренуртне ситуације свим привредним субјектима, осим апотекама и пекарама, ограничено је радно време до 18 часова. Наложили смо Комуналној полицији појачану контролу ношења заштитне опреме и спровођења свих мера, дечији вртић неће почети са радом до 1. јуна - истакао је Радоица Антуновић, начелник Кризног штаба општине Гацко.

У Болници Требиње на лијечњу је девет особа позитивних на вирус корона из источне Херцеговине, а њихово здравствено стање је стабилно. У тријажи и изолацији налази се седам лица чији се налази још чекају.