Други Модричанин изгубио битку са вирусом корона: Преминуо 72-годишњак након борбе од месец дана

Novost Online / Вид Благојевић

05. 05. 2020. у 12:12

Други Модричанин изгубио битку са вирусом корона: Преминуо 72-годишњак након борбе од месец дана

Фото: Н.Фифић

Пацијент се лечио од 11. априла 2020.године, а током хоспитализације откривено му је једно хронично оболење


На одељењу интезивне медицине за „Ковид 19“ УКЦ РС у уторак је преминуо седамдесетдвогодишњи мушакарац из Гаревца код Модриче. Иначе ово је други случај смрти оболелих од корана вируса у Модричи у последња три дана.


Да подсетимо из Модирче је до сада заражено осам особа од који су 5 мушакраци и три жене. Од њих осам заржених, четворо је излечено, а две старије жене се тренутно налазе на лечењу на УКЦ РС у Бања Луци.


Како смо незванично сазнали преминули мушкарац је старије доби, који је 12.марта са супругом стигао из Загреба, у родно село Гаревац, гдје има породичну кућу.


-Преминули мушкарац јавио нам се у Дом здравља 6 априла са повишеном температуром. Ми смо га одмах упутили у болницу Добој, гдје је обављено тестирње и након трећег теста био је позитиван на вирус корону. Он је 11.априла пребачен на клинички центар у Бања Луку и нажалост изгубио је битку за живот.Његова супруга је такође тестирана али је тест био негативна. – појаснио је Дарко Стефановић директор модричког Дом здравља.


Фото: Вид Благојевић


У модричком Дому задравља, за последња 24 часа тестиране су још четири особе, које чекају резултате тестирања.У карантину се налази 20 лица, док су тренутно 64 модричана под надзором љекара и они се сви налазе у кућној изолацији. Протеклих седам дана тестиран је 47 лица међу којима су и радници старачких домова у Модирчи.Сви тестови су били негативни.


Из Дома здравља апелују на грађане да и поред попуштања мера заштите, обавезно се придржавају мера коа што су ношење маски и рукавице, а посебно је потребна обавезно социјална дистанца од 2 метра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације