Изненада, јуче је у Бијељини преминуо новинар и уредник магазина "Фактор" и "Престиж" Јовица Јоле Петковић.

Јовица Јоле Петковић рођен је 9. јануара 1964. године у Лопарама.

Оснивач и издавач је прве приватне регионалне новине "Корзо" у БиХ, у Тузли 1991. Био је оснивач и главни и одговорни уредник прве приватне новине у Републици Српској, "Екстра магазин", 1994. године.

Био је оснивач и уредник и џет-сет магазина "Ексклузив", оснивач и издавач дневних новина "Национал" у Србији и Републици Српској, бизнис магазина "Тхе Престиге", као и "Тхе Престиге"портала за БиХ и Србију.

Јоле Петковић је и суоснивач и један од уредника независног листа "Респект" у Бања Луци. Оснивач је и енигматског листа "Орфеј", а његови енигматски радови су објављивани у најтиражнијим енигматским листовима на Балкану.

Учесник је одбрамбено-отаџбинског рата, током кога је као новинар радио у листу "Штит" - новини Источно-босанског корпуса Војске Републике Српске.

Председник Републике Српске га је на Видовдан 1993. године одликовао "Медаљом хероја Милана Тепића".

Документарни филм "Траг", чији је био продуцент и косценариста, 2004. године је освојио "Златног витеза" - најпрестижнију руску награду из области филма чији су покровитељи патријарх московски и цијеле Русије, предсједник Руске Федерације и Парламент Русије.

Име Јолета Петковића остаће уписано великим словима у издаваштву и новинарству Републике Српске!