Драма са Дивљег запада крај Прњавора: “Номади” му опљачкали ранч СТАРИМ ТРИКОМ, постало НАПЕТО када их је прозрео

Нинко Ђурић

28. 04. 2020. у 17:28

Драма са Дивљег запада крај Прњавора: “Номади” му опљачкали ранч СТАРИМ ТРИКОМ, постало НАПЕТО када их је прозрео

Фото: Нинко Ђурић

Прњаворски сточар каже да је наслутио опасност чим је сазнао за долазак тако великог стада. Испоставило се да је био у праву

ПРАВА драма, уз свађу, претње, потезањеножа, крађучитавог стада оваца и јагњади, одиграла се, у недељу и понедељак, на приградским пашњацима Прњавора,надомак прикључне петљена ауто-пут “9. јануар” и овдашњегранча “Зелена долина”, чији је власник Нихад Иришкић(59), како тврди, покраден за вишеод 30.000 марака. Овај познати прњаворскисточар, каже, до сада је избројао да му је украдено 70 оваца и најмање 50 јагњади!


Прочитајте још: Краљевачки лопов ПЉАЧКАО РЕДОМ


Сазнајемо да је интервенисала и полиција, на чију је адресу огорчени власник данас путем друштвене мреже упутио тешке оптужбе.


- Ранч“Зелена долина” је јучеопљачкан уз помоћПрњаворске полиције у вредности од 70 оваца и не знамо колико јагњади-дословно се огласио Иришкић.


Он за “Новости” објашњава да је опљачкан и покраден уз помоћ старог “чобанског трика”, од стране номада, како су се представили, из Скендер Вакуфа, са огромним стадом од вишеод 1.000 оваца.


- Спојили су своје стадо са мојим од око 350 оваца, након чега, приликом растављања, сам остао “краћи” за 70 оваца и најмање 50 јагњади-причанам Иришкић.


Прњаворскисточар каже да је наслутио опасност чим је сазнао за долазак тако великог стада. Нису услишене његове молбе и сугестије да овце терају путем Вијачана, а не преко Кремне и у правцу његовог ранча.-Дилеме нема да су намерно спојили овце, рачунајући да ће растављање оваца превагнути у њихову корист, као већег стада. Тако је и било. Та тројица ратоборних и, заправо, нису сточари. То су пијани и разуздани разбојници. Пријетили су ми, псовали, вређали, а у руци једног од њих је према мени севнуо и нож. Позвали смо комуналну и цивилну полицју, који су ми једноставно рекли да су немоћни да ме заштите да, при растављању оваца, не будем покраден - јада се Иришкић.


Иришкић истиче да своје јавне оптужбе поткрепљује неуслишеним захтевом да ратоборни овчарима из Скендер Вакуфа буде одузет нож из торбе, као и да буду претресени и због сумње у поседовање другог оружја.


- Очито је да су у таквом амбијенту, у недељу предвече, рачунали и на скори мрак и полиицјски час. Мени и двојици мојих чобана буквално су потпадале руке, али успели смо да на своју страну ранча пренесемо и превучемо само део нашег стада. Придошлице овчари су сутрадан, понедељак, са својим стадом отерали и наше овце, преко Вијачана и даље према Челинцу - огорчен је Иришкић.Овај сточар додаје да је данас био у Полицијској станици Прњавор, где су му, наводно, саопштили да су “немоћни”.


- Када је већ тако, потражићу помоћ од оних који су моћни-поручује Иришковић.

Полиција се није оглашавала а током дана нисмо успели да добијемо било какву подробнију информацију у вези овог инцидента.


ЈОШ ВЕЋАШТЕТА


Прњаворски сточар каже да му је сада ситуација на ранчу изузетно тешка. Мора да рачуна и на још већу штету, од тренутне више од 30.000 КМ. Узневерене овце не престају да блеје, тражећи јагњад, док многа присутна јагњад вапе за несталим мајкама. Многе овце су већ добиле упалу надошлих вимена, пошто су остала без јагњади која су их до јуче сисала.


ИДЕНТИФИКОВАН КРАДЉИВАЦ ИДЕНТИТЕТА


КАКО су “Новости” писале, у децембру прошле године, Иришковић је полицији пријавио својеврсну крађу идентитета од стране Неxада Дурмића, званог Тоника. Како је навео, тог познатог “шверцера стоке, преваранта и хоштаплера”, пријавио је да се, користећи и извесну физичку сличност, лажно представљао у његово име одвозећи стоку лаковреним житељима прњаворске и других општина. И то на вересију!


-У полиицји су ми саопштили да је Тоника идентификован у Грачаници (ФБиХ) где и живи. Наводно, против њега следи кривични поступак, а мени је најбитније да се више никада у ранијем својству не појави на овом подручју где никоме ни марку нисам дужан, јер никада нисам а и нема потребе да узимам на вересију - каже, за “Новости”, Иришкић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

komšija

28.04.2020. 18:22

Molim?! Policija nemoćna?! Kakva je to policija?! Biće nam bolje da se sami pobrinemo za sebe i svoj imetak. Ali nemoj posle da nam dolazi i sankcioniše nas ta ista "policija".

Република Српска

29.04.2020. 23:34

Мислим да су новинари требали тражити и изјаву од полиције. Иначе, Скендер-Вакуф не постоји јер јер се од октобра 1992. године зове КНЕЖЕВО.