У Јањарима код Бијељине: Помоћ са две „адресе“

NovostiOnline/В.М.

недеља, 19. 04. 2020. у 07:39

У Јањарима код Бијељине: Помоћ са две „адресе“

Фото В.М.

Начелник општине Угљевик Василије Перић састао се у бошњачкој повратничкој Месној заједници Јањари са министром расељених лица и избеглица Федерације БиХ Едином Рамићем
Начелник општине Угљевик Василије Перић састао се у бошњачкој повратничкој Месној заједници Јањари са министром расељених лица и избеглица Федерације БиХ Едином Рамићем и заједно су посетили фармера Аднана Муминовића са којим је разговарано о подстицају.

Перић је након посете рекао да је“ ова фарма пример доброг рада и заслужује пажњу како локалне заједнице тако и виших нивоа власти“.


- Угљевик ће, из средстава програма за подстицаје пољопривреди, асфалтирати плато и тиме олакшати рад овој вишечланој породици -казао је Перић. -Ова фарма има 120 грла стоке, од чега је 60 крава музара које у просеку дневно дају 800 литара млека док је остатак товна говеда и то је пример доброг рада.


Претходно је министар Рамић поделио прехрамбене пакете, појединачно вредне 70 КМ, за 50 мештана.


Одборник у Скупштини општине Угљевик Нихад Реџић, који живи у Јањарима захвалио је Перићу и Рамићу на подршци и додао да је општина Угљевик доделила 23 сетвена пакета док је федерално министарство дало 26 сетвених пакета.