На подручју Града Требиње потврђен је први случај вируса корона. Ради се о старијеммушкарцу, који се лечи у требињској болници и који је стабилног здравственог стања.


Старији мушкарац из Требиња који је позитиван на вирус корона налази се у изолационом одјељењу требињске болнице, а претходно је лечен у бањалучком Универзитетском клиничком центру. Из Бањалуке у Требиње стигао је крајем марта, а у Болницу Требиње примљен је седмог априла.


-Седмог овог месеца на изолационо одељењенаше Болнице примљен је старији мушкарац, пацијент са респреторним симптомима, дијагностички је обрађен, узети се тестови, послати на анализу. Данас смо добили ове резултате и пацијент се налази на хоспитализацији. Он је тренутно у стабилном општем стању, а ради се о пацијенту који има хроничну болест плућа, који се и раније лечио на плућном Одјељењу наше болнце. Пацијент је хоспитализован у марту, а нама се јавио седмог - рекла је Љубица Миљановић, директор Болнице Требиње.


Градоначелник Требиња Мирко Ћурић каже да нема места паници и да је градски штаб раније предузео све превентевне мере.


-Сада ћемо ићи са масовнијим тестирањима, све оне који су били у контакту са обољелим од вируса корона. Сви они из првог круга већ данас добијају решење о изолације 14 дана, а налази када стигну биће мјеродавни да ли та особа остаје у кућној изолацији или ће ићи као позитиван у Студентски дом - истакао је Ћурић.


Оно што је посебно истакнату је да Требињци последњих дана не поштују меру забране окупљања.


-Ово лепо време заиста је извукло све људе вани, поготово је неодговорна омладина која су скупља уз реку, по базенима и ми морамо реаговати другачије и спроводити мере да се контакти смање на најмањи могући ниво - нагласилаје Љубица Миљановић.


Градски штаб за ванредне ситуције увео је нову меру која се односи на забрану напуштања територије града Требиње до даљењег за сва лица, осим она која имају потребне дозволе.