Министарство финансија Републике Српске саопштило је да од четвртак почиње исплата пензија у Републици Српској. Како наводе, министартсво ће дозначити 95 милиона КМ неопходних за исплату мартовских пензија у Републици Српској, као и за кориснике пензија ван Републике Српске.


- С циљем олакшавања исплате пензија и других примања за време трајања ванредног стања узрокованог актуелном пандемијом корона вируса, корисницима права је омогућено да се подизање новчаних средстава са банковног рачуна обаве уз једнократну пуномоћ лица од поверења или личним одласком у банку која је дужна организовати радно време када је лицима старијим од 65 година дозвољено кретање, напомињу из министарства.


Министарство финансија Републике Српске је на својој интернет страници објавило инструкцију о начину привремене исплате пензија, инвалиднина, социјалних давања и сличних примања са банковних рачуна за лица са навршених 65 и више година живота која су под тренутном забраном и/или ограничењем кретања на територији Републике Српске због спречавања ширења вируса корона, као и образац пуномоћи.