У шабачкој болници је, у понедељак, око 13,30, преминуо Добривоје Пантелић (65), који је, са супругом Добрилом, последњих тридесетак година, снимио више од 300 документарних етно филмова за које је добио бројне награде за стваралштво аматера у земљи и Европи, али и значајна признања у конкуренцији са професионалним филмским ствараоцима. Они су, иначе, земљорадници из Доњих Брезовица у Рађевини, код Крупња.


Пантелић је, у лошем стању, у недељу, примљен на Инфектовно одељење Опште болнице у Лозници, одакле је, у понедељак, упућен на клинику у Београд. На путу, код Шапца, позлило му је, па је за сваки случај одведен у Општу болницу у Шабац, где је, међутим, преминуо, како су лекара инфектолога лозничке болнице обавестиле колеге из Шапца.


Пантелић је, у недељу, када је примљен у лозничку болницу, аутору ових редова рекао да има проблема са високом температуром. Још се,званично не зна да ли је у питању инфекција вирусом корона, или је смрт последица нечег другог.


Оставио је велики траг у чувању древних обичаја у Јадру, Рађевини, Азбуковици, Мачви, Подгорини, Подрињу и Колубари. Добрила и он су многе сате сировог материјала даровали Југословенској кинотеци, чији су вишегодишњи сарадници, као и Етнографског музеја у Београду, где је требало да представе нова филмска остварења, али је нанредно стање спречило тај план.


Вредни су вишегодишњи сарадници Јутарњег програма Првог програма РТС, где су били веома запежени њихови прилози о занимљивим људима и догађајима.