На територији источне Херцеговине нема потврђених, ни сумњивих случајева инфекције новим вирусом корона. У граду Требињу две особе су стављене по здравствени надзор, од којих једна у карантин, а друга у кућну изолацију с обзиром на то да је реч о возачу.


Градоначелник Требиња Мирко Ћурић, који је и командант градског Штаба за ванредне ситуације, донио је наредбу којом се свим лицима који имају пребивалиште, односно боравиште на подручју града Требиња забрањује кретање изван територије града до среде, 8. априла, до 20.00 часова.


- Забрана се не односи на лица која поседују дозволу за кретање издату од МУП-а или потврду о потреби кретања због несметаног обављања процеса рада издату од стране послодавца - кажу у Градском штабу за ванредне ситуације.


У исто време, сва лица која улазе на територију града Требиња дужна су да свој долазак најаве на број 121, уз образложење разлога доласка.


Такође, свим привредним субјектима са подручја Требиња забрањује се снабдевање продајних објеката робом из Чапљине, одакле с углавном довози воће и поврће, због потврђеног присуства вируса корона КОВИД-19 у тој општини. Забрана је донесена с циљем спречавања појаве и ширења новог вируса корона на подручју града Требиња, а како је појашњено у саопштењу - биће на снази до среде, 8. априла, до 20.00 часова, с могућношћу њеног продужења у складу са епидемиолошком ситуацијом у општини Чапљина.