У последња 24 сата на Клиници за инфективне болести УКЦ РС у Бањалуци преминуо је један пацијент од вируса корона. Ради се о мушкарцу средње животне доби из Бијељине који је имао више хроничних удружених оболења.Тренутно је у Српској евидентирано седам смртних скучајева обољелих од вируса корона.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић на конфренцији за новинаре у Бањалуци рекао је да је тестирано 316 особа, од тог броја на вирус корона позитивно је 25. Двадесет једна  особа је из контакта или породичног жаришта, а четири нису навеле извор заразе,тако да ће уследити епидемиолошка истрага, како би били пронађени и тестирани контакти.

Када се ради о овим особама, 14 је из Бањалуке, шест из Шипова, три из Лакташа и по једна из Рибника и Теслића. Шеснаест је мушких И девет особа женског пола.

Осам особа је на хоспитализацији и имају симптоме ЦОВИД-19, а остали су смештени у изолацију у складу са процедуром.

Када је у питању тренутно стање у Клиничком болничком центру РС, 39 особа је на одељењу са тежом клиничком сликом, шест је на респиратору, а девет тренутно у изолацији, односно број пацијената на Одјелу пулмологије са лакшом клиничком сликом је 35, укупан број особа на клиници је 89. Број опорављених особа је 22.
Што се тиче броја особа под здравственим надзором, њихов број се смањује, а повећава се број особа које су изашле, али које су дужне да се придржавају свих препорука којих се сви придржавају. Из надзора је изашло 12.170 особа.

У току последње седмице епидемиолози у Институту су радили процену тренутног стања епидемије и у РС се не бележи експоненцијални раст, већ је он линеаран, што значи да се држи под контролом. Министар Шеранић је напоменуо да има одређен број особа са сеоског подручја, што значи да људи не смију да се окупљају у вањској средини у сеоским подручјима и да је препорука да се не окупљају ни у дворушту.