Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, који је синоћ на бањалуцком аеродрому дочекао први авион из Немачке са опремом за мобилну болницу, рекао је да ће сутра стићи други контингент опреме, истичући да ће болница моћи да се користи и после пандемије корона вируса.

Он је подсетио је да је Влада РС за набавку покретне болнице издвојила 3,6 милиона конвертибилних марака (око 1,8 милиона евра).

“Мислим да је ово добар потез власти Српске, ова болница може да се користи и касније и биће у власништву Влади Републике Српске. Биће ускладиштена у просторије Робних резерви и коришћена по потреби”, навео је Додик, преноси РТРС.

Он је рекао да је капацитет болнице 500 кревета интензивне његе, плус 400 кревета за лакше болеснике.

Прочитајте још: Додик сачекао први контигент помоћи: Шта је све Србија послала Републици Српској за борбу против короне? (ФОТО)

"Опремљена је тако што има сопствени генератор струје, посебан систем за воду, грејање и све оно што је неопходно за такав један капацитет. Покриваће око 6.000 квадратних метара и имаће све услове и медицинску опрему као да је то стварна болница", казао је Додик.