Иако је Источна Херцеговина једина регија у Републици Српској и БиХ у којој нема заражених вирусом корона, надлежни у Требињу упозоравају да тако може да остане само уколико сви грађани максимално буду дисциплиновани и придржавајусе превентивних мера.


Градоначелник Требиња и командант Штаба за ванредне ситуације Мирко Ћурић се захвалио свима који су се ставили на располагање да помогну, те додао да неће и да не сме бити опуштања већ само ригорознијих мера. Ћурић је рекао да је десетак жена у објекту бившег “Новотекса” почело да шије маске, а да ће радници Народне библиотеке Требиње, Центра за информисање и образовање и Дом младих добити машине за шивење.


-Ове установе су се добровољно пријавиле тако да ће њихови радници у наредном периоду шити маске за потребе становништва Требиња - истакао је Ћурић.


Уколико се стекну услови, требињска зелена пијаца би могла да почне са радом у понедељак, али у предвиђеним терминима и уз пооштрене мере.


Да би још више заштитили и олакшали старијим лицима те избегле гужве у Требињу размишљају да поштари и банкари носе пензије на адресе лица.


СМАЊЕЈУ СЕ БРОЈ У КАРАНТИНУ


На територији града Требиња нема потврђених, ни сумњивих случајева инфекције новим вирусом корона, саопштено је из градског Штаба за ванредне ситуације. У градском карантину у Ђачком дому налази се шест лица, док је здравствени надзор је завршен над 61, а укупан број особа које су под надзором је 123. Од почетка евиденције, здравствени надзор је престао над 277 грађана Требиња.