Уговор о изградњи новог граничног прелаза Свилај, који би требало да буде завршен у наредних 300 дана и чија укупна вредност износи 18.713.999 КМ, потписан је данас, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ.

Како се наводи у саопштењу, уговор је потписан између УИО БИХ и конзорцијума "Нискоградња" Лакташи, "Алфа терм" Мостар и "Техтон" Бањалука.


Даље наводе да у наредном периоду очекују потписивање и уговора о вршењу надзора над извођењем радова на изградњи граничног прелаза Свилај, а одабрани вршилац надзора је 

Design & QC d.o.o. Сарајево.


Додаје се да је комплекс новог граничног прелаза Свилај лоциран на северној граници БиХ са Хрватском, а планиран је на површини од 103.000 метара квадратних.


На новом граничном прелазу биће посебно одвојен путнички од теретног саобраћаја, имаће четири траке на улазу у БиХ и три траке на излазу из БиХ.


-У оквиру новог граничног прелаза биће саграђени објекти за смештај службеника УИО, Граничне полиције БиХ и инспекцијских служби, те објекат за смештај шпедитера и банке. Прелаз ће имати и засебан енергетски блок, посебан објекат за детаљан преглед возила, колске ваге и велику надстрешницу, поручују из УИО БиХ.