Возачи камиона из Републике Српске који превозе робу и таквим возилом улазе у БиХ имају могућност да иду у кућну изолацију, док се њихове колеге, које то учине приватним возилом, третирају као путници и одлазе у карантин, рекао је министар здравља и социјалне заштите Српске Ален Шеранић.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци појаснио да камионџије по доласку на границу добијају рјешење за кућну изолацију од 14 дана.

-Они, у случају кретања у тих 14 дана или да би отишли по камион, морају добити од свог послодавца потврду о одласку на следећу туру, рекао је Шеранић и додао да ове возаче "прати онај који их контролише".


Он је објаснио да је могуће да су одређене особе, које су превозници и возе камион у другим земљама, задржане у карантину, али је поновио да су они, највероватније, ушли у БиХ приватним возилима или аутомобилима.


-Онда се они третирају као све остале особе које су путници. То значи да иду у карантин у Градишку, да се тамо прегледају и евидентирају, да им се узимају налази и да их се прослеђује даље у карантин у њиховим локалним заједницама на 14 дана. То је та разлика, навео је Шеранић.