Удружење пекара регије Бијељина, током овог месеца, ће свакодневно обезбеђивати 135 векни хлеба Црвеном крсту за оброке које Народна кухиња припрема социјално најугроженијим суграђанима – рекао нам је Перица Глигић, директор бијељинског Црвеног крста, који се захвалио пекарама што су одлучиле да део својих производа дарују онима којима је то најпотребније.

- Свака донација нам је значајна, поготово у време када друштво функционише отежано због опасности од вируса корона – истакао је Глигић.

Поред пекара „Алекса“, „Бијељинка“, „Браћа Лазић“, „Васиљевић“ и „Моје пекаре“ у донаторску акцију су укључене и пекаре „Бодакско“, „Продукт“, „Липа“, „Златни клас“, „Клас СБ“ и пекара „Стаменић“.


Народна кухиња у Бијељини је отворена 2006. године. У току 14 година рада оброци за социјално најугроженије грађане нису достављени само два дана - за време велике поплаве 15. и 16. маја 2014. године.


Поред 253 корисника који храну преузимају на шест пунктова, Народна кухиња има и 50 кућних достава оброка за непокретне кориснике.