Зелено светло за руске лекове на тржишту БиХ

Novosti Online / С.М.

четвртак, 26. 03. 2020. у 17:15

Зелено светло за руске лекове на тржишту БиХ

Фото: Д. Поздеровић

Директор Агенције за лекове и медицинска средства БиХ Александар Золак одлучио је да буде издата дозвола за промет руских лекова у БиХ
Директор Агенције за лекове и медицинска средства БиХ Александар Золак одлучио је да буде издата дозвола за промет руских лекова у БиХ, у складу са овлаштењима и обавезама које прописује Закон о лековима и медицинским средствима. Золак је то учинио, иако на седници Комисије за лекове није дошло до приближавања ставова чланова из Републике Српске и Федерације БиХ.

- Приликом одлучивања узео сам у обзир ставове обе стране, као и експертско мишљење које је недвосмислено позитивно -  истакао је Золак.

Он је напоменуо да се ово питање политизовало без икаквог основа, и додао да ће и ови лекови, који су ушли у систем, бити праћени и контролисани како то струка и закони налажу.

Иначе већ годину дана у БиХ траје прича о доласку руских лекова на тржите БиХ.

Прочитајте још: Руски лекови ипак добијају зелено светло? Вишемесечно преговарање о понуди страних медикамената на тржишту БиХ ближи се крају


Против ове одлуке су били из Федерације БиХ чији су чланови у Комисији за лекове упорно били против ове одлуке. Ипак директор Агенције за лекове по закону може донети одлуку мимо комисије и то је и учинио.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације