Чланови Владе РС половину мартовских примања уплаћују у Фонд солидарности

NovostiOnline/С.М.

четвртак, 26. 03. 2020. у 15:27

Чланови Владе РС половину мартовских примања уплаћују у Фонд солидарности

Фото Влада РС

Сви чланови Владе Републике Српске одрећи ће се половине својих примања за месец март и та средства ће бити уплаћена у Фонд солидарности РС, изјавио је данас премијер Радован Вишковић након 64. седнице Владе РС
Сви чланови Владе Републике Српске одрећи ће се половине својих примања за месец март и та средства ће бити уплаћена у Фонд солидарности РС, изјавио је данас премијер Радован Вишковић након 64. седнице Владе РС.


Он је додао да сви запослени у јавном сектору, уз изузетак здравственог сектора, добровољно могу да потпишу изјаву да су сагласни да хоће или желе да дају у Фонд солидарности дио својих примања.


-Наша препорука је да примања до 1.000 КМ буде пет одсто нето, а за примања виша од 1.000 да то буде 10 одсто нето примања, казао је Вишковић.


Појаснио је да је све на основу добровољности, те да не треба и не смије да се пласира информација да је у питању смањење личних примања.


Додао је да је препорука свим изабраним и постављеним лицима из РС који врше функције, лицима на руководећим местима, да се одрекну својих примања до 20 осто и да потпишу изјаве о одрицању.


-Средства која буду прикупљена на овај начин имају искључиву намену за помоћ радницима у реалном сектору који су погођени тренутном ситуацијом, појаснио је Вишковић.


Како је истакао јавна администрација и јавна управа треба да покаже солидарност.


-Они радници који су погођени директно нашим мјерама попут трговаца, угоститеља, наша одлука ће бити да послодавци исплате нето плату, а остатак да иде на терет Владе РС која ће за запослене у тим секторима ће исплатити уплату пореза и доприноса, казао је премијер РС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)