Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је телефоном са руским шефом дипломатије Сергејем Лавровим о актуелној ситуацији у којој се нашла Република Српска, БиХ, као и цели свет, изазваној пандемијом вируса корона.

Додик је изјавио да се Лавров интересовао за стање у Републици Српској након епидемије корона вируса и обећао да ће Русија учинити све како би помогла у овој тешкој ситуацији.

- Министар Лавров је обећао помоћ Русије у медицинском материјалу за Републику Српску и БиХ који је неопходан у борби против вируса корона. Замолио сам руског шефа дипломатије да помогне и да се омогући да медицинска средства и лекови из Русије буду доступни у Републици Српској и БиХ, посебно у овој ситуацији када се боримо против епидемије ширења вируса корона и када су нам та средства ускраћена из ЕУ, истакао је Додик.

Српски члан Председништва БиХ рекао је да је пренио Лаврову да Република Српска и БиХ улажу максималне напоре и чине све у складу са својим могућностима да спријече ширење епидемије вируса корона.

Прочитајте још: Додик посетио Бијељину: Будите одговорни, останите код куће!

- Захвалио сам министру Лаврову на интересовању за ситуацији у Српској и БиХ, као и на помоћи коју нам је Русија увек пружала и замолио да пренесе поздраве предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину који и у овим тренуцима не заборавља на Републику Српску и размишља о нама, нагласио је Додик.