Четири полицајца ПУ Градишка Велибор Гиговић, Бојан Шиник, Никола Дојчиновић и Радиша Спасић ухапшени због сумње да су примали мито од више возача камиона, како би им наводно опростили почињене прекршаје.


Како сазнајемо у МУП РС полицајци су осумњичени да су прилазили возачима који су, у близини граничног прелаза у Градишци, излазили из кабина камиона и говорили им да тиме крше полицијски час и да их могу ригорозно казнити. Потом су тражили и узимали мито да их не би казнили, иако заправо нису починили никакав прекршај.


Из МУП РС је саопштено да су полицајце ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС у сарадњи са ПУ Градишка.


- Полицијски службеници су путем друштвеним мрежа дошли до сазнања да постоје основи сумње да су ови полицајци током ноћи између 22. и 23. марта, док су обављали редовне задатке предвиђених планом Републичког штаба за ванредне ситуације, примили мито од више возача камиона, како би им опростили уочене прекршаје - саопштио је МУП РС.


Ухапшени полицајци су одмах суспендовани и поднесена је иницијатива за покретање дисциплинског поступка против њих. Након криминалистичке обраде сви ће вечерас бити предати у надлежност Републичког јавног тужилаштва које води истрагу у овом предмету.


- МУП РС се захваљује грађанима, који су сарађивали са полицијом, на расветљавању овог кривичног дела - наводи се у саопштењу МУП РС.