Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик упутио је писмо захвалности председнику Народне Републике Кине Си Ђипингу у којем истиче да се Кина поново показала као истински пријатељ свим народима у БиХ и на Западном Балкану и пружила искрену и безусловну помоћ И подршку у најтежим тренуцима.

Прочитајте још:
Српкиња из престонице Шпаније, која је постала ново европско жариште вируса корона: Продавнице пуне, а улице празне


“Након што је забележен први случај заразе вирусом корона у Бањалуци, Ваша земља била је прва, која нам је понудила помоћ путем Амбасаде НР Кине у БиХ, која нам је већ доставила одређену количину заштитних маски, средстава за хигијену и дезинфекцију”, навео је Додик у писму захвалности.

Захвалио је и свим у Амбасади Кине у БиХ, који заједно са амбасадором Ђи Пингом, траже додатне начине како би помогли у борби против ширења вируса корона у БиХ.

Подсетивши да су у БиХ већ предузете одређене превентивне мере с циљем спречавања даљег ширење вируса корона, Додик је истакао да је БиХ земља у транзицији, са оскудним материјалним, техничким и стручним ресурсима, и без помоћи других земаља тешко ће успети да се сама избори са овом пандемијом.

“Нажалост, многе европске земље, које су нам ближе географски, већ су јавно исказале да неће бити у могућности да нам помогну. Свесни смо да су се Вашој земљи обратиле многе друге земље за помоћ, као и чињенице да без обзира на развијеност Ваше велике земље, нећете бити у могућности свима помоћи у складу са њиховим потребама. Остављени од Европе, гледамо у Вас и надамо се помоћи Кине да заједнички победимо и покажемо да само уједињени можемо успоставити хармонију и просперитет у свету”, навео је, између осталог Додик.