НЕНАД Бјелајац (36) звани Ненац, вишеструки преступник из Бањалуке, рањен је прексиноћ у пуцњави која се одиграла пред његовом кућом у Улици Милана Стевиловића, у насељу Росуље.

У ПУ Бањалука наводе да су због пуцњаве ухапшене три особе, али њихов идентитет не желе да откривају, као ни мотив и околности рањавања.

До пуцњаве је дошло око 20.30. Бјелајац је након рањавања санитетским возилом Хитне помоћи превезен у УКЦ Републике Српске где је оперисан и његово стање је тренутно стабилно.

- Пацијент је хоспитализован у Клиници за ортопедију и трауматологију. Задобио је прострелне ране на левом стопалу и десној надлактици. Оперативно је збринут и његово здравствено стање је за сада стабилно, али остаје на даљем праћењу и лечењу - рекао је дежурни лекар др Милорад Маран.

Незванично сазнајемо да Бјелајац није желео да сарађује са полицијским инспекторима, ни да открије ко је на њега пуцао. Ипак, истражитељи су дошли до одређених сазнања на основу којих су приведена три мушкарца. Међутим и они су се током криминалистичке обраде окренули завету ћутања, па се околности рањавања истражују. Наводно је током истраге пронађен пиштољ, за који се претпоставља да је коришћен у пуцњави, као и чауре. Све је упућено на вештачење, што би могло да открије идентитет пуцача.

Станари Улице Милана Стевиловића кажу да су за пуцњаву сазнали тек по доласку полиције.

- У близини је била прослава рођендана и на ту пуцњаву нисам ни обратио пажњу, мислећи да пуцају петарде. Тек по доласку полиције смо сазнали да је Ненац рањен, али нико не зна шта се тачно десило - причају комшије.

Бјелајца познају као проблематичног човека, склоног наркотицима, који је често био у сукобу са законом, а недавно је изашао из затвора. У јулу 2015. осуђен је на три године и три месеца затвора због трговине наркотицима у предмету "Чистач". Раније је у неколико наврата осуђиван због провала и крађа, а на мети су му биле и комшијске куће.


ИСТРАГА У ТОКУ

ПОРТПАРОЛ ПУ Бањалука Данијела Мучибабић потврдила је да је дошло до пуцњаве у којој је рањен Н. Б. и да је истрага у току.

- Полиција је извршила увиђај и три особе су лишене слободе у вези са том пуцњавом. О свему је обавештен дежурни тужилац који се није изјаснио о квалификацији дела и наложио је да се предузму све истражне мере и радње на расветљавању свих чињеница и околности пуцњаве - рекла је Мучибабићева.