Представљање новог политичког субјекта, Социјалистичке партије Српске – СПС, одржано је у пословном центру Интегра, у присуству руководства партије, симпатизера те гостију из културног, спортског и привредног живота Републике Српске.

Представљена су обележја партије и програмски принципи за које ће се залагати СПС, а најављено је формирање градских и општинских одбора широм Републике Српске као и почетак припрема за предстојеће Локалне изборе.

Председник СПС Горан Селак нагласио је да ова партија за циљ има промоцију изворних принципа Социјалиста у Републици Српској, те креирање политичке партије која припада свим њеним члановима.

- Данас и званично почиње са радом Социјалистичка партија Српске, нови политички субјекат у Републици Српској чији принципи су солидарност, слобода, једнакост и социјална правда, као изворни принципи Социјалиста у Републици Српској. Имамо велику подршку чланства и симпатизера, одборника у локалним парламентима широм Српске, домаћих предузетника, удружења и појединаца. Идемо на формирање градских и општинских одбора у свим општинама и градовима у Републици Српској и улазимо у припреме за предстојеће изборе, где ћемо свакако бити изненађење – поручио је Селак.

Потпредседник СПС и народни посланик Максим Скоко нагласио је да је политика СПС да се најважније одлуке доносе у договору са народом, да партија буде партија свих чланова, те да се заједничким снагама промовишу политике и начела Социјалистичке партије Српске.

- Сви они који су учествовали у стварању Социјалистичке партије Српске, као и иницијатори ове идеје из читаве Републике Српске, имају један циљ а то је партија која припада свим њеним члановима. Наш приоритет је да одлуке доносимо у договору са народом, да се боримо за права свих грађана и да наставимо посао на развоју и јачању Републике Српске. Наставићемо политику сталне комуникације са грађанима и заједничког решавања проблема са којима се суочава наше друштво и наше локалне заједнице. Наравно, на изборима ћемо показати колико могу истински Социјалисти – истакао је Скоко.

Члан Главног одбора СПС и министрица у Влади Републике Српске Соња Давидовић истакла је да СПС чине нови људи на политичкој сцени, али да нова партија има снагу и подршку која ће се потврдити на предстојећим изборима.

- Социјалистичка партија Српске је нова снага, СПС чине нови људи на политичкој сцени и наш циљ је да својим политичким деловањем промовишемо изворне принципе Социјалиста у Републици Српској. Социјалисти су вредни људи, људи који желе да раде и стварају и који знају да су заједништво и слога кључ сваког напретка. Већ нам је пришао велики број грађана а тек очекујемо значајан раст чланства – поручила је Давидовићева.

Присутнима су се обратили и генерални секретар партије Андреа Дорић и члан председништва Миленко Савановић, који су истакли да је планирана промоција нове партије одгођена због мјера Владе Републике Српске за превенцију ширења епидемије, те да су се због тог одлучили за представљање у ужем кругу људи. Из СПС су такође поручили да су са разлогом оптимисти уочи предстојећих локалних избора, те да имају снажну подршку чланства и грађана из свих крајева Републике Српске.