ПОЛИЦИЈА Требиња интензивно трага за непознатом женом, старом између 25 и 30 година, која је од две жене у Требињу и Билећи, на превару узела укупно 5.000 КМ.

Како су нам рекли у Полицијској управи Требиње, преваранткиња продаје робу од врата до врата, нуди помоћ или тражи помоћ од грађана, покушавајући да уће у домове.

- У зависности од ситуације мења методе рада само да би ушла у кућу. Апелујемо на грађане да оним лицима које лично не познају не дозволе улазак у стан, без обзира на разлоге које наведу - кажу у ПУ Требиње.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Nudila "skidanje magije", ojadila žrtve za novac i zlato

Очигледно да је реч о врхунском преваранту. О томе најбоље сведочи начин на који је успела да отуђи 2.000 марака у Требињу. Како незванично сазнајемо, ова жена је нудећи завесе на продују ушла у причу са домаћицом из Требиња. Испричала јој је да скида "црну магију", као и да је наводно видела смрт њеног блиског члана породице.

- Понудила јој могућност да уз "посебан" ритуал спречи ту несрећу - незванично сазнајемо. Магија се састојала у томе што је, поред неколико реквизита који се користе у таквим сеансама, тражила да на столу морају бити и све паре које ова има у кући, да би лаковерна жена донела новац. Последњи детаљ био би да власница стана мора напустити ту просторију, прећи у други део куће, а када се вратила није било ни новца ни жене.

Иста особа у Билећи је тражила да се угреје, а када је женска особа пустила у стан, почела је скретати пажњу да је нешто по просторији просуто. Билећанка и она почеле су да траже то што се просуло, а у том трагању она је пронашла 3.000 марака и украла их.


ВЕЋ БИЛА У БАЊАЛУЦИ

Незванично сазнајемо да је преваранткиња коју тражи полиција Требиња иста жена која је сличне преваре извршила у децембру прошле године на подручју Бањалуке. Она је тада старици за скидање магије "наплатила" 25.300 КМ. Тада је њена жртва, описала као млађу жену, ромске националности, а у њеном опису жртва је поред уобичајених физичких карактеристика истакла изразито избачене предње зубе.