Полицајци Централне истражне канцеларије Граничне полиције БиХ, заједно с полицијским службеницима ЈПК ТУ Исток, под надзором тужиоца Тужилаштва БиХ, а по наредбама Суда БиХ, дана , спровели су акцију на спречавању, откривању и доказивању, незаконитих, коруптивних, радњи које су учинили полицајци ПГП Брод, на Међународном граничном прелазу Брод, због сумње да је почињено кривично дело примање дара и других облика користи, речено је “Новостима” у ГП БиХ.


Током ове акције, у оквиру које утврдјена одређена коруптивна дела, ухапшено је пет осумњичених полицајаца Граничне полиције БиХ, распоређених у ПГП Брод.


- Поред претреса осумњичених полицајаца, Граничне полиције БиХ, претреса с и службене просторије на Међународном граничном прелазу Брод, које су користили осумњичени полицијски службеници -рекла нем је Франка Вица, портпаролка ГП БиХ.Током претреса, пронађена је одређена количина новца, за који постоји основ сумње да потиче из чињења кривичног дела.


Ове активности представљају, како нам је рекао Зоран Галић, директор ГП БиХ, “ јасно опредјељење Граничне полиције БиХ, на челу с њеним руководством, да се супротстави свим облицима коруптивних понашања полицијских службеника Граничне полиције БиХ”.


- С тога позивамо и охрабрујемо све грађане и путнике да пријаве сваки облик коруптивног понашања које уоче или о томе имају корисна сазнања -истиче Зоран Галић.


Због спровођења ових активности, одређено време био је блокиран промет на Међународном граничном прелазу Брод, због чега се ГПБиХ извињава путницима који су се затекли у том тренутку на поменутом граничном прелазу.