Експлозија у Бањалуци: Подметнут ПЛАСТИЧНИ експлозив на врата гараже (ФОТО)

Novosti online / О. М.

06. 03. 2020. у 07:58

Експлозија у Бањалуци: Подметнут ПЛАСТИЧНИ експлозив на врата гараже (ФОТО)

Место детонације / Фото О. М.

Снажна експлозија која је прексиноћ затресла Бањалуку узнемирила грађане. Детонација одјекнула у дворишту Драгана Црнатка у насељу Кочићев венац

КУЋА и аутомобил "сааб", власништво Драгана Црнатка из Бањалуке, оштећени су у снажној експлозији која је прексиноћ затресла Бањалуку.

Бомба је експлодирала у дворишту Црнаткове куће у насељу Кочићев венац и, срећом, том приликом нико није повређен. Према незваничним информацијама, радило се о пластичном експлозиву који је подметнут пред врата од гараже.

- У Солунској улици, у 22.45 експлодирала је непозната направа. На лице места изашли су полицијски службеници који су утврдили да је непознати извршилац, или више њих, експлозивну направу поставио на врата гараже, а услед детонације, оштећени су стамбена јединица и аутомобил - наводе у ПУ Бањалука.

Након експлозије, полиција је блокирала комплетно насеље, али починилац напада није откривен и за њим се трага. Цео случај оквалификован је као изазивање опште опасности.

Мотив напада на Црнатка засада није познат, а спекулише се да се он годинама спори око имовине.

Детонација је била толико снажна да се могла чути и најудаљенијим бањалучким насељима. Комшије, видно узнемирене, кажу да су им се куће затресле и да су од страха полегале по поду.

- Као да је граната пукла! Све се затресло, а некима су од детонације попуцали прозори. Никоме није јасно ко стоји иза тога и шта је позадина напада - причају комшије.ВЕЋ ВИЂЕНО

У ДВОРИШТЕ Драгана Црнатка је и у јулу 2015. године бачена бомба. Тада је оштећен аутомобил "алфа ромео", власништво његовог сина, а веровало се да је отац био мета напада.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације