Полицајци Одељења за организовани криминалитет и дроге Полицијске управе Бијељина, на основу наредбе Основног суда у Бијељини а уз сагласност Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, учинили су претресе на неколико локација код суграђанина У.С. и малолетника из Бијељине код којих је пронађено три килограма зелене биљне материје која изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, око 200 грама беле прашкасте материје која изгледом асоцира на о кокаин, две дигиталне ваге за прецизно мерење, више пвц кесица за паковање дроге, као већи број премета са траговима опојне дроге на себи, рекла нам је Александра Марић, портпаролка ПУ Бијељине.


Опојна материја, како каже Марићева, „ била је намењена тржишту и даљој дистрибуцији односно продаји”.


У.С. и малолетни Бијељинац су ухапшени. Према малолетном суграђанину поступаће се у складу са Законом о заштити и поступању са децом и малолетницима у кривичном поступку Републике Српске.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРИ АКЦИЈЕ МУПА: Заплењена дрога, ухапшено петоро


У.С. ће бити , уз извјештај о почињеном кривичном делу недозвољена производња и промет опојних дрога предат у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.


Фото: ПУ Бијељина