Бојана (29) убо шрафцигером у главу: Билчару 14 година за убиство младића, Михаиловићу смањена казна

О. М./Новости Онлине

уторак, 03. 03. 2020. у 12:07

Бојана (29) убо шрафцигером у главу: Билчару 14 година за убиство младића, Михаиловићу смањена казна

Горан Билчар; Фото БН

Бојан Миловановић убијен је 18. октобра 2018. године око 3.15 часова код парка "Купустиште" у Бањалуци

Врховни суд Републике Српске потврдио је пресуду Горану Билчару (29) из Бањалуке и правоснажно га осудио на 14 година затвора за убиство Бојана Миловановића (29) из Козарске Дубице којег је у тучи две групе младића убо шрафцигером у главу.


Одлуком суда Билчаревом пријатељу Марку Михаиловићу (29) казна је смањена са две године, на шест месеци затвора због учествовања у тучи. За исто дело њиховим супарницима Ђорђу Ђенадији (24) и Ђорђу Боровчанину (27) потрврђене су казне од по годину и по дана затвора.


Секретар Врховног суда РС Јелена Деспотовић каже да су жалбе тројице оптужених, као и Републичког тужилаштва РС одбијене као неосноване. Делимично је уважена само жалба Михаиловића, који се од почетка поступка бранио сам и није имао адвоката.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Угушио се у возилу МУП: Преминуо након обрачуна са братом и братанцима


- Михаиловићу је казна смањена са две године на шест месеци затвора. Жалбе осталих оптужених у одбијене као неосноване и првостепена пресуда је потврђена - рекла је Деспотовић.


Бојан Миловановић убијен је 18. октобра 2018. године око 3.15 часова код парка "Купустиште" у Бањалуци. Свему је претходио вербални сукоб између две групе младића у пекари "Марчело". По одласку из пекаре сусрели су се возилима и потом је дошло до свађе и туче у којој је Билчар аутодизалицом гађао супарничку групу, а потом је шрафцигером убо Миловановића у слепоочницу.