Цепа ли се изворни ПДП?: Након Добоја, ПДП 1999. и у Прњавору

Novosti Online / Н. ЂУРИЋ

недеља, 01. 03. 2020. у 18:24

Цепа ли се изворни ПДП?: Након Добоја, ПДП 1999. и у Прњавору

Фото: Нинко Ђурић

ПДП 1999., после Добоја, новооснована је странка и у Прњавору, “изникла” из изворног ПДП
ПДП 1999., после Добоја, новооснована је странка и у Прњавору, “изникла” из изворног ПДП. Како је истакао Бране Жунић, готово комплетан Општински одбор Партије демократског прогреса у Прњавору, на чијем челу је практично до јуче био, прешао је сада у ПДП 1999.


Уз вд. потпредседника и председника градског одбора у Добоју, Тихомира Глигорића, оснивачком скупу присуствовао је и председник ПДП 1999., добојски адвокат Синиша Ђорђевић, који је загонетно најавио да ће се глас ове партије ускоро чути и у НСРС.

Он, међутим, засад није желео да прецизира да ли ће неко из изворног ПДП или друге странке прећи у редове најмлађе партије у Српској.


-Да, ми из ПДП 1999. путем својих посланика, а не питајте ме којих, ускоро ћемо имати глас и у републичком парламенту. Довољно сам озбиљан да не причам без везе и основа. Имамо људе, посланике, који ће ускоро обелоданити и понудити декларацију о минимуму поверења и међусобне толеранције свих политичких партија, јер нам је у опасност Република Српска. Тада ће се и видети који су то људи у парламенту РС, као носиоци тих наших идеја-најавио је Ђорђевић.


ПРЕДСЕДНИШТВО ПДП ЈЕ ТРЕБАЛО СЕБЕ ДА РАСПУСТИ


БРАНЕ Жунић сматра погубним потезом председника Бранислава Бореновића и председништва ПДП да распусти прњаворски одбор позивајући са на, наводни, лош изборни резултат на локалном нивоу. Жунић је указао на константно боље изборне резултате управо на локалном у односу на републички ниво.


- Председништво ПДП-а је, заправо, требало да распусти само себе а не да терет неуспеха на прошлим општим изборима пребаци на општинске одборе. Тачније, потражили су изговор да распусте и наш одбор, што им се враћа попут бумеранга-мишљења је Жунић.

Коментари (1)

Prellee

01.03.2020. 20:39

SDS i PDP u Republici Srpskoj nemaju više glasava zbog njihove podaničke politike. Oni če služiti Bakiru, jer jedino od njega mogu dobiti mjesto u vlasti. Neče ljudi da budu izdajnici koju vodi Borenović i Šarović.