ЧУВЕНА тројка, Бакир Изетбеговић (СДА), Жељко Комшић (ДФ) и Фахрудин Радончић (СББ), покушала је након недавног заједничког састанка да се представи као апосолутни господар у БиХ. И то у Босни какву је још Алија замислио.

Не интересују њих Република Српска, ни Дејтонски споразум. Не интересују их ни Срби, ни Хрвати, нити њихов положај и уставна права у одлучивању. Тројици "мудраца", који се заклињу само у унитарну БиХ, битно је само да још једном истакну, а Бањалуци наметну, своја измишљена правила о устројству БиХ. И то мора да се поштује. Јер, тако вели Сарајево.

Ако се случајно не поштују сарајевска правила, ту су странци да потегну бич и ударе пре свега по Србима. Мало су се заиграли у Сарајеву, јер je бич странаца одавно ван употребе, и то захваљујући политици Бањалуке која на претње батинама и увртањем руку одговара поштовањем дејтонских правила која су ти исти странци писали.

Да не буде на тапету Сарајева само РС потрудио се Бакир Изетбеговић, први од мудраца, који упорно покушава да испровоцира председника Србије Александра Вучића да би до краја реализовао свој план напада на Србе. Засметало је тако Бакиру што Вучић не дисциплинује Додика.

Исти ти заговорници "немешања у унутрашње ствари" траже да председник Србије редигује говоре члану Председништва БиХ?! Вучић им је у више наврата послао јасну поруку: Србија се држи слова "Дејтона", поштује два ентитета и три конститутивна народа и њихова уставна права. Спремна је да помаже развоју и Републике Српске и БиХ, што доказује конкретним улагагањима.

Понављање је мајка знања, па ће можда једном и Бакир и његова булумента схватити да опасност не долази из Београда.