Одложено СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО бизнисмена Славише Крунића: Ђукановић ПРОМЕНИО адвоката, рочиште није могло да прође без “ВАРНИЦА” у судници (ФОТО)

Novosti Online / О. Матавуљ

24. 02. 2020. у 10:06

Одложено СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО бизнисмена Славише Крунића: Ђукановић ПРОМЕНИО адвоката, рочиште није могло да прође без “ВАРНИЦА” у судници (ФОТО)
Одложен почетак суђења за убиство Славише Крунића и његовог телохранитеља. Он и Балдо оптужени за извршење, планирање и организовање атентата
ПОЧЕТАК суђења за убиство власника "Сектор секјуритија" Славише Крунића и његовог телохранитеља Жарка Павловића, и рањавања Горана Илића, одлгожено је за 4. март јер је првооптужени Бенеди Ђукановић променио адвоката.

За извршење, планирање и организовање атентата оптужени су Ђукановић и Емилио Балдо, у чему је учествовао и Жељко Ковачевић који је убијен у размени ватре са обезбеђењем. Родољуб Гајић, некадашњи радник "Сектор секјуритија", оптужен је за помагање у злочину, јер је убицама открио детаље о Крунићевом кретању и обезбеђењу.

На почетку рочишта председник већа Бранимир Јукић саопштио је да је Ђукановић за адвоката изабрао Татјану Савић из Бијељине, уместо Весне Рујевић, која га је до сада бранила по службеној дужности. Будући да се Савићева није појавила у судници, претрес је одложен.


Ипак, рочиште није могло да прође без "варница". Гајићев адвокат Маринко Бркић од суда је писмено тражио да се његовом клијенту у притвор доставе копије доказа, што је суд одбио, наводећи да адвокати то треба сами да прибаве. Бркић се пожалио да није добио одлуку суда о томе, па му је Јукић рекао да је "неће ни добити".


- Такву обавезу суда нигде у закону нисам нашао. Адвокати добијају 25 одсто паушала да клијентима можете све припремити - рекао је Јукић.


Бркић је узвратио да су адвокати у неравноправном положају, и да по пет-шест година чекају да им држава исплати паушал.


- Часни суде, стављате се у позицију адвоката Тужилаштва. Нама је тиме повређено право на одбрану, јер мом клијенту докази нису достављени. Зар Тужилаштво нема копир-апарат? Зар да губим време по бањалучким копирницама - питао је Бркић.


Прочитајте још: Осам месеци после бруталне ликвидације бизнисмена: Подигнута оптужница за убиство Славише Крунића


Славиша Крунић и Жарко Павловић убијени су из заседе рафалима из аутоматских пушака 22. априла 2019. у Гламочанима код Бањалуке. Изрешетани су у "тојоти ленд крузер" на путу за Крунићеву викендицу, у којој је његова породица боравила због реновирања стана, што су и убице знале. Крунић, који је седео позади, рафалом је погођен у главу, а сувозач Павловић у груди.


Исту ноћ због злочина је ухапшен Балдо, док је Ђукановић умакао и два месеца био у бексту док се није предао сарајевској полицији. Највећи шок Крунићевој породици било је хапшење Гајића, који је важио за њиховог човека од поверења, јер је чувао Славишину децу и жену. На сахрани, Крунићево тело је спуштао у гроб, а испоставило се да га је "издао".ГРЕШКА СУДА


ГРЕШКОМ суда, као сведок, данас је позвана Татјана Павловић, супруга убијеног Жарка. Потврдивши грешку судија Бранимир Јукић рекао је да ће јој бити плаћени путни трошкови, будући да живи на Палама. Споменуо је да је она тражила да присуствује суђењу, али Павловићева каже да је тражила да јој се објасни зашто су претходна рочишта била затворена за јавност, на шта је Јукић одговорио: "Ево, видите да нису".

Медијима је данасдозвољено присуство, што није био случај на рочишту за изјашњење о кривици и на претпретресном рочишту.


Увиђај - Фото: О. Матавуљ


Бенеди ЂукановићЕмилио Балдо

Родољуб Гајић - Фото: Приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације