У угљевичком Центру за културу одржана je завршна свечаност меморијално-културне манифестације "Јовићеви дани" која се одржава у част хероја одбрамбено-отаџбинског рата, команданта Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске пуковника Милана Јовића.


На светковини под Мајевицом награђени су најбољи литерарни радови које су основци писали на тему "Младост на испиту љубави према домовини", а средњошколци о теми "Милан Јовић косовски јунак у наше време".Литерарни рад Николе Гаврића из Тутњевца најбољи је у конкуренцији основаца, док је рад Иване Бабић из Угљевика најбољи међу средњошколцима.


Пра двечане академије, породица Милана Јовића, супруга Славка и унук Максим положили су цвеће на спомен-статуу тог хероја на градском тргу у Угљевику. Цвеће су положиле и делегација Борачке организације Угљевика, општине Угљевик, као и други поштоваоци лика и дела пуковника Милана Јовића.


Прочитајте још: Сећање на великог српског хероја са Мајевице: Милан Јовић живот дао за слободуПуковник Милан Јовић погинуо је 9. фебруара 1993. године у селу Билалићи предводећи борце надомак муслиманског упоришта Теочак. Постхумно је одликован Орденом Немањића.