Лидер СДА Бакир Изетбеговић, након седнице Председништва ове странке, рекао је да ће Клуб посланика СДА у Парламенту БИХ позвати и друге клубове да против Милорада Додика и Жељке Цвијановић поднесу кривичне пријаве.


Он је позвао Тужилаштво БиХ, на челу са Горданом Тадић, да санкционишу све оне који руше уставни поредак БиХ.


Клуб посланика СДА у Представничком дому Парламента БиХ позваће и остале клубове да против Милорада Додика и Жељке Цвијановић поднесу одговарајуће кривичне пријаве, рекао је Изетбеговић након седнице Председништва СДА.


Такође, позива и на смену предсједник Високог судски и тужилачког савета (ВСТС) Милана Телегтије.


Позивамо чланове ВСТС да покрену процедуру смјене Милана Тегелтије, због присуства на парадржавном скупу којег је организовао Додик, а чији је циљ рушење Уставног поретка БиХ. Тегелтија је изгубио кредибилитет и недопустиво је да је човек који је под контролом СНСД на челу ВСТС – изјавио је Изетбеговић.


Након седнице Председништва СДА – Изетбеговић је рекао да је толерисање противзаконитих радњи – такође протузаконито дело.


Прочитајте још: Бакир седи у отетој српској кући!


Позивамо високог представника да поништи одлуке НСРС о додели одликовања Радовану Караџићу и другим ратним злочинцима. Позивамо Тужилаштво БиХ, на челу са Горданом Тадић, да почну радити свој посао. Дужни су санкционисати све оне који руше уставни поредак – поручио је Изетбеговић и додао да очекује да Валентин Инцко реагује и примени бонска овлаштења и смени оне који делују противуставно.