Фудбалер београдске „Црвене звезде“ Жељко Гаврић из Угљевика проглашен је за најбољег спортисту ове општине за прошлу годину.


У име Жељка награду је примио његов отац Јово Гаврић који се захвалио у име породице на додељеном признању.


Награде и признања најуспјешнијима у угљевичком Центру за културу доделили су начелник општине Василије Перић , начелник општинског Одјељења за друштвене делатности Бошко Лукић и одборник Скупштине општине Угљевик Југослав Цветковић.


Начелник Угљевика Василије Перић истакао је да се и на овај начин афирмише спорт у овој подмајевичкој општини која је позната по спорту и младим људима.


- Спорт је изузетно важан за све нас, за младе генерације, и омогућава нанм да се успешно боримо против свих зала и пошасти модерног доба. Спорт нам омогућава да имамо здраве будуће генерације. Општина Угљевик у потпуности финансира школицу спорта за децу од 4. до 10. година, те Школу пливања и ова општина покровитељ је спортских манифестација које се одржавају током целе године.


За ову годину смо из буџета општина Угљевик планирали смо да издвојимо 300.000 КМ за потребе спорта.


Најуспјешнији спортски радници Угљевика су Светозар Стевановић из Фудбалског клуба "Младост" из Богутовог Села и Јовица Ђурђевић из Фудбалског клуба "Партизан" из Доње Трнове.


Здравко Вукашиновић из Омладинског кошаркашког клуба „Рудар 1925“ најуспјешнији је спортски тренер општине Угљевик за прошлу годину.


Драгана Димитрић из Женског фудбалског клуба "Радник бумеранг" из Бијељине и Томислав Петровић из Фудбалског клуба „Младост“ Богоутово Село најуспешнији су спортисти у млађим категоријама.


Стрељчки клуб „Рудар-С“ из Угљевика најуспешнији је спортски клуб ове општине за протеклу годину.


Плакету за допринос развоју омладинског фудбала и постигнуте резултате добила је Школа фудбала "Рудар".Најуспјешнији спортски радник је Младен Пајић из Фудбалског клуба „Младост“ Богутово Село, а посебна признања добили су Владан Радовановић из Школе фудбала „Рудар“ за остварене резултате у омладинском фудбалу, Милкица Симић из Школе фудбала „Рудар“ за остварене резултате у женском омладинском фудбалу и Милан Вићић за укупан допринос развоју фудбалског спорта општине Угљевик за 2019 годину.


Млади фудбалер, Владан Радовановић, изразио је задовољство постигнутим признањем и нагласио да му је то признање подстрек за даље напредовање у спорту и фудбалу.


Прочитајте још: Мали спортисти - миљеници Угљевичана


- Похађам пети разред, тренирам фудбал, и у протоклој години освајао сам са својом екипом прва места на разним турнирима. Фудбалом се бавим већ четири године и овим признањем стичем самопоуздање - рекао је Радовановић.


Посебно признање за постигнуте резултате у претходној години добио је и Фудбалски клуб „Стријелац“ из Тутњевца.