У Болници "Свети врачеви" у Бијељини успешно је обављена операција штитне жлезде код педесетпетогодишње пацијенткиње, а захват је изведен уз помоћ доктора из Источног Сарајева, речено је у бијељинској болници.


Операцију је извео шеф Оперативног блока бијељинске Болнице доктор Бојан Кењић, уз стручну помоћ специјалисте ОРЛ из Болнице "Србија" у Источном Сарајеву доктора Ђорђа Пејића.


Из бијељинске Болнице наводе да је на овај начин настављена успешна сарадња две здравствене установе на обављању операција штитне жлезде, која је почела 2016. године, а која је прошле године накратко прекинута.


- Трећина пацијената који пролазе кроз нашу амбуланту кандидати су за операцију штитне жлезде, дакле у нашој здравственој установи бар једном седмично требало би да се ради ова операција, рекао је Кењић.


Он је истакао да је најчешћа патологија штитне жлезде струма, а неретко и карцином.


Прочитајте још: Бијељинска болница за углед!


- Наша установа има све услове за обављање операција штитне жлезде, а недавном набавком хармоник ножа олакшан је рад хирурзима и компликације су сведене на минимум, рекао је Кењић Срни.


Он је навео да је планирано даље обучавање лекарског тима како би у будућности операције штитне жлезде биле део редовног хируршког рада у бијељинској болници.