Бијељинска полиција ухапсила је Д. М. (54) из Угљевика због сумње да је убио Симу Симића (82) у насељу Угљевичка Обријеж, потврдио је начелник ПУ Бијељина Жарко Ћосић.

Он каже да је осумњичени, који је под надзором тужилаштва, са жртвом био у комшијским односима, а полицији је одраније познат по делима насиља у породици и склон је алкохолу.

Прочитајте још: Симо (82) брутално задављен, убица клечао на њему и сломио му ребра: Смрт старца код Угљевика ипак НИЈЕ несрећан случај

Као могући мотив убиства, за које је утврђено да је почињено дављењем 11. фебруара, Ћосић је рекао да је међукомшијска нетрпељивост.

- То кривично дело је специфично јер је пријаљено 14. фебруара и извршила је имао три дана предности да сакрије трагове и припреми алиби. Мотив убиства је био нејасан, а дежурни лекар је оценио да је у питању задесна смрт - рекао је Ћосић на конференцији за медије.

Напомену је да су искусни полиицијски инспектори уочили повреде на телу старца и друге сумњиве трагове због чега су инсистирали да се уради обдукција. Управо је обдукциони налаз потврдио да је реч о насилној смрти дављењем, која је наступила три дана пре него што је тело пронађено у кући у којој Симић сам живео.