Симо Симић (82), који је 14. фебруара пронађен мртав у својој кући у месту Угљевичка Обријеж код Угљевика, био је жртва убиства, утврђено је обдукцијом тела.

Прочитајте још: Геронтодомаћица затекла Слободана (76) ПРЕТУЧЕНОГ НАСМРТ: Нови детаљи и снимак места злочина у Зајечару (ВИДЕО)


У први мах се сумњало да се радило о "задесној смрти", односно да је Симић приликом пада ударио главом о под, будући да је боловао од епилепсије. Међутим, како сазнају "Новости" испоставило се да је брутално задављен. Поред повреда главе обдукцијом су утврђени и вишеструки преломи ребара који указују да је убица дословно клечао на њесрећном Симићу док га је давио. У оквиру истраге полиција испитује више осумњичених и верују да су на трагу убицу, а више детаља биће познато накнадно.

Портпарол ПУ Бијељина Александра Марић каже да је полицији пријављено да је у кући пронађено тело С. С., те да се дежурни мртвозорник тада изјаснио да се највероватније ради о задесној смрти.

- На основу трагова који су затечени на лицу места и других сумњивих сазнања полицијски службеници су инсистирали да се у овом случају изврши обдукција. Њоме је утврђено да је С. С. страдао насилним путен и да је смрт наступила дављењем уз наношење више телесних повреда - рекла је Марић.

Она каже да је о свему обавештено Окружно јавно тужилаштво у Бијељини које је цели случај квалификовало као убиства.

- У току је истрага на расветљавању овог кривичног дела - каже Марић.