Окончана политичка превирања: СНСД поново на власти у Дрвару

С. МИШЉЕНОВИЋ

среда, 19. 02. 2020. у 06:30

Окончана политичка превирања: СНСД поново на власти у Дрвару

Општина Дрвар, фото Д.Поздеровић

Одмах усвојени Одлука о привременом финансирању локалне заједнице и Нацрт буџета

НАКОН политичких препуцавања и преслагања у неколико наврата скупштинске већине у Дрвару, па чак и захтева за смену актуелне начелнице Душице Рунић, СНСД је успео коначно да формира нову већину и стабилизује стање у тој општини. Тим потезом СНСД је поразио коалицију коју је предводила Социјалистичка партија заједно са СНС, ПДП, ДНС, и ХДЗ 1990. Нову већину у СО Дрвар, сада чине одборници СНСД, ХДЗ БиХ и ПДП, и они су на ванредној седници, за председника Општинског већа изабрали Милана Кунића из СНСД.

Горан Броћета, председник Општинског одбора СНСД Дрвар, каже да је последњим дешавањима коначно стабилизована политичка ситуација у Дрвару и руководство општине се може окренути текућим питањима.

- Ево након два месеца одмах је усвојена Одлука о привременом финансирању Општине Дрвар, и Нацрт општинског буџета за ову годину. Нова већина у дрварском парламенту поништила је све досадашње акте овог тела, јер су донети противзаконито - истиче Броћета.

Он очекује да политичари у Дрвару схвате значај политичких процеса и да је најбитније радити у корист грађана, а не несугласицама и борбом за функције нарушавати рад Општине.

- СНСД сада улази у припрему за локалне изборе и већ сада поручујем да ћемо сигурно однети убедљиву победу и наставити развој Дрвара уз помоћ и Републике Српске и Србије - истиче Броћета.

Иначе, гласовима деветоро одборника на место потпредседника СО Дрвар изабран је Стијепо Вуканчић из ХДЗ БиХ, док је за председника дрварске Скупштине уместо Јасне Пећанац из СП именован Милан Кунић из СНСД.

Прочитајте још -СНСД жели место потпредседника Федерације БиХ!

- Скупштина ће наставити да ради као што је радила и до сада, пре ових смена, пред нама су неки нови пројекти - каже Кунић.

Јасна Пећанац сматра да су одлуке на ванредној седници - незаконите.

- Ја сам прекинула седницу, и након тога сам очекивала да се то испоштује, међутим, седница је настављена са подршком одборника Милана Балабана, што је његово легитимно право - истиче Јасна Пећанац.

Једногласно је усвојена одлука о привременом финансирању општине од 1. јануара до 31. марта. Усвојен је и Нацрт буџета за 2020. годину у износу од 4,92 милиона КМ.

- Напокон можемо да се посветимо свакодневним пословима, а то је реализација инфраструктурних пројеката који су најављени у претходном периоду - поручила је начелница Рунић.

Горан Броћета Фото РТРС

Рунићева је додала да је у овом моменту, када имају подршку Српске и Србије, Србима у Федерацији најпотребније јединство.

Ствари у дрварској Скупштини враћене су у оквире пословника и закона, поручио је потпредседник СНСД Никола Шпирић.

- Моја порука Дрварчанима је да се не свађају, да чувају Дрвар и баве се развојем и обновом, и да искористе благонаклоност и Србије и РС, пре свега председника Александра Вучића и Милорада Додика да се тамо људима помогне да остану и да се отворе нова радна места - наводи Шпирић и додаје да, нажалост, има и оних који су покушали да искористе ванпословничка средства да јуришају на власт у Дрвару.

ТИТОВА ПЕЋИНА

ТИТОВА пећина, културно-историјски споменик у оквиру Спомен-комплекса "25. мај" у Дрвару, биће отворена 9. маја, на Дан победе над фашизмом, истакла је Душица Рунић. Пећина је за туристе затворена прошле године када је услед елементарних непогода одрон уништио бараку на улазу, а средства за обнову, у износу од 50.000 КМ, обезбедила је Влада ФБиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Nenad

19.02.2020. 11:23

Upravo su Dodik i Špirić ti koji ruše jedinstvo Srba. Sve ruše u ličnom intersu. To je svima jasno