ПОЛИЦИЈСКИ инспектори Ненад Грујић и Јелена Флоријан, који су запослени у Одељењу за привредни криминалитет ПУ Бањалука, ухапшени су у оквиру акције "Сирано" након што су примили мито у износу од 20.000 марака.

Како сазнају "Новости", инспектори су ухапшени недуго након што су од једног привредника примили мито у означеним новчаницама. "Прљаве" инспекторе су у близини ресторана "Сирано" у насељу Лауш пресрели истражиоци Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС и у аутомобилу "рено лагуна" затекли 20.000 КМ у кешу.

Прочитајте још: Акција "Видиковац": Откривена већа количина марихуане

- Акција "Сирано" је покренута након што је један од полицијских службеника дошао до информације да су његове колеге корумпиране. Наводно су дуже време "завлачили" једног привредника и тврдили да ће га кривично гонити, уколико им не исплати тражени новац - каже извор близак истрази, наводећи да уопште није било елемената за процесуирање жртве.

Он наводи да су "прљави" инспектори жртву практично преварили и навели га да им исплати износ од укупно 30.000 КМ, како би обуставили истрагу. Од тога им је 20.000 КМ дао, док је остатак накнадно требало да им достави. Уплату су пратили полицијски инспектори у цивилу који су, након примопредаје новца, ухапсили осумњичене. Током дана претресен је и кафић "Моја кафана" у бањалучком насељу Обилићево који је власништво осумњиченог Грујића, као и домови осумњичених.