Шта се крије иза одлуке да се Републици Српској одузме 94.000 хектара земље? Изетбеговић доводи терористе из Сирије и арапских земаља

Novosti Online

15. 02. 2020. у 17:41

Шта се крије иза одлуке да се Републици Српској одузме 94.000 хектара земље? Изетбеговић доводи терористе из Сирије и арапских земаља
Уставни суд БиХ одузео је 94.000 хектара земљишта Републици Српској, практично погазивши све договорено у Дејтону
Уставни суд БиХ одузео је 94.000 хектара земљишта Републици Српској, практично погазивши све договорено у Дејтону, а иза те одлуке крије се намера Бакира Изетбеговића да на том простору насели избеглице из Сирије, али и радикалне исламисте, терористе повратнике који по повратку у БиХ добијају минималне затворске казне.

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић за „Ало!“ наводи да се иза одлуке поменутог суда, између осталог, заиста и крије таква намера Сарајева да РС преплави мигрантима.

„Тај самозвани Уставни суд у којем седе два бивша генерална секретара СДА, као и три странца, донио је одлуку којом жели да сруши РС. Ово је практично и објава рата, па не сумњам да Сарајево намерава да ту земљу додели Арапима, настани мигранте и терористе из Сирије, али постоји и амбиција да се након овога преузму и војни објекти у РС. Друго, каква је порука Србима, али и Хрватима, да имате земљу која не рачуна на два конститутивна народа? Овдје је реч о некомпетентном суду који руши Дејтонски споразум„, наводи на крају Галијашевић и упозорава да би мигранти управо могли да буду искоришћени и за изазивања инцидената у РС уколико уз помоћ оружаних снага БиХ буду насељавани на земљишту које је одузео Уставни суд.

Стефан Стаменковски, председник Заветника, наводи да поменута одлука Суда представља наставак етничког чишћења Срба.

„Намера владајуће структуре Федерације БиХ да противно закону и међународно признатим стандардима подржави имовину Срба, прогнаних са својих вековних огњишта, ставила би тачку на етничко чишћење започето у деведесетим. Оно што додатно забрињава јесу планови Европске уније да велики број миграната са Блиског истока и севера Африке трајно насели на Балкану. То би значајно променило етничку и конфесионалну слику Босне и Херцеговине на штету српског народа. Пошто су за реализацију планова, који ће ЕУ растеретити од мигрантског таласа, спремне милијарде из европских фондова, не би ме чудило да се иза плана незаконитог подржављења српске имовине крију лукративни мотиви органа власти и појединаца из Федерације Босне и Херцеговине. Република Српска и Србија некако не смеју да дозволе да имовина прогнаних Срба постане ретроактивни ратни плен Бакира Изетбеговића„, каже Стаменковски.

С друге стране, Бакир Изетбеговић, председник Странке демократске акције (СДА), оптужио је Милорада Додика, члана Председништва БиХ, да пријетњама блокадом власти покушава да спроведе „тихи државни удар“.

„Уставни суд је по призиву групе посланика у Народној скупштини РС зауставио покушај отимачине земље повратника. Режим у том ентитету не поштује одлуке Уставнога суда, од нас ултимативно тражи да променимо састав Уставног суда како се сличне отимачине убудуће не би могле спречити. Упуштају се у незаконите блокаде рада државних институција„, рекао је Бакир за „Дневни аваз“.

Изетбеговић је и додао да делимичну кривицу за такво стање има међународна заједница јер нису реаговали на сличне уцене.

„Флагрантно, недвосмислено и дрско супротстављање, па и изругивање пресудама Уставнога суда БиХ и ауторитету Уреда високог представника прошло је без санкција и правога одговора и то нас је довело у ову ситуацију“, рекао је Изетбеговић и позвао ХДЗ БИХ да стане уз „пробосанске снаге“, које уз СДА чине Демократска фронта (ДФ) Жељка Комшића и Савез за бољу будућност (СББ) Фахрудина Радончића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Sumadinac BRE

15.02.2020. 20:37

Turska praksa...naseli druge na brsniku svoje zemlje...i ponudi im da se kote ko ludi i pokusaju da osvoje jos zemlje za vek dva...

REFERENDUMOM protiv MAZOHISTA

15.02.2020. 22:15

Kada se ukućani svađaju duži niz godina (u BiH i ubijaju), zbog budućnosti dece je najbolje rešenje SPORAZUMNI RAZVOD kod Notara, po već utvrđenim granicama ! Samo mazohisti žele jedinstvenu BiH !

saja

17.02.2020. 00:35

Krije se Nato.To zemljište bi bilo izdato Nato savezu a ulaskom BiH u Nato Srbi mogu da se sele preko Drine jer će na Drini biti granica kao ona u Berlinu od Berlinskog zida.

CZVBG

21.02.2020. 16:06

Nemam ništa protiv naseljavanja migranata.Uzeo bih jedno milion da sam Vučić.Imam samo jedan uslov ,da se svi krste u pravoslavnoj crkvi. Onda nema problema