Споразум са наркодилером: Осуђен на пет година затвора

О. М.

14. 02. 2020. у 20:41

Споразум са наркодилером: Осуђен на пет година затвора

Фото Д. Поздеровић

Пресуда је изречена након што јеАнђелко Миличевић (28) споразумно признао кривицу. У пресуди се наводи да је дрогу диловао заједно са Миланом Митровићем и Кристијаном Мајсторовићем
ОКРУЖНИ суд у Добоју осудио је Анђелка Миличевића (28) из тог града на јединствену казну од четири године и 11 месеци затвора због трговине дрогом и недозвољеног поседовања експлозива.

Пресуда је изречена након што је Миличевић споразумно признао кривицу. У пресуди се наводи да је дрогу диловао заједно са Миланом Митровићем и Кристијаном Мајсторовићем, и да су наркотике продали прикривреним истражитељима МУП РС. Група је ухапшена у јуну прошле године у акцији "Театар".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ХАПШЕЊЕ НАРКОДИЛЕРА: У акцији "Мерлин" приведене три особе на подручју Бијељине

У пресуди се наводи да је Митровић ступио у контакт са потенцијалним купцем дроге, а радило се о имспекторима МУП РС. Преко Мајсторовића је ступио у контакт са Миличевићем, који им је био добављач. У први мах полицајцу су продали 112,5 грама спида за 800 КМ (8КМ по граму).

Неколико дана касније, Митровић је истом инспектору понудио пола килограма спида по истој цени. Након договора са Миличевићем, рекао је да му дрогу може донети сутрадан, што је и учинио. Предао му је 566 грама спида за износ од 4.000 КМ, а обећао је и да му може набавити већу количину, односно око пет килограма, за седам КМ по граму.

Два месеца касније Миличевић и Мајсторовић у Каракају код Зворника су набавили 3,2 килограма марихуане, коју су подељену у 12 пакета у црној торби превезли у Добој 18. јуна прошле године. Тада их је полиција пресрела и ухапсила, и одузела торбу с дрогом. Током претреса, код Миличевића је пронађено и одузето још 263 грама спида, 90 грама кокаина, 1.730 евра, 1.163 КМ и 6.000 динара, као и 2,2 килограма војног експлозива, који су му пресудом одузети.

НАПАД

НАКОН хапшења Анђелка Миличевића, његова сестра је напала новинаре, односно сниматеље БН телевизије и локалне РТВ Добој, који су снимали његово спровођење у тужилаштво. Претила је да ће им "разбити камере", које је потом и зграбила. Сниматељи су успели да их сачувају, а даљи инцидент спречила је њена мајка.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације