После састанка Премијера РС и представника руске компаније: Зарубежњефт остаје у Српској, нема отпуштања радника!

NovostiOnline/С. М.

петак, 14. 02. 2020. у 19:39

После састанка Премијера РС и представника руске компаније: Зарубежњефт остаје у Српској, нема отпуштања радника!

Фото Влада РС

Руска компанија „Зарубежњефт“ остаје у Српској и жели да прошири пословање. Ово је поручило руководство ове компаније у разговору са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем
Руска компанија „Зарубежњефт“ остаје у Српској и жели да прошири пословање. Ово је данас поручило руководство ове компаније у разговору са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем.


– Нагласили су да је у „Рафинерији нафте Брод“ тренутно запослено 676 радника, чија је плата већа за 30 одсто од просечне плате у Републици Српској, и да ће се тренд раста плата наставити у наредном периоду. С тим у вези, руководство овог привредног друштва је потврдило да неће доћи до отпуштања радника – саопштено је из Владе РС након овог састанка.


Делегацију компаније „Зарубежњефт“ предводио је генерални директор Сергеј Кудрјашов, а током састанка је разговарано о активностима које компанија „Зарубежњефт“ проводи у РС и пословним плановима за наредни период. Учесници састанка изразили су задовољство досадашњом сарадњом и увјерење да ће та сарадња бити настављена и у будућем периоду.


На састанку је посебан акценат стављен на пројекте аутономне гасификације „Рафинерије нафте Брод“, проширења мреже бензинских станица, изградње соларних електрана, електрана на гас и производње водоника.


– Саговорнци су се усагласили да је реализација ових пројеката, као и пројекат гасификације РС од стратешког значаја, јер ће, између осталог, произведени енергенти бити пласирани на тржишта земаља у региону, чиме ће се додатно економски оснажити Српска, наводи се у саопштењу.


Председник Владе РС Радован Вишковић истакао је да је опредељење Владе да ова компанија унапреди своје пословање, те да ће пружити пуну подршку реализацији свих наведених пројеката.


– Представници „Зарубежњефта“ су послали јасну поруку да у овом региону виде доста прилика за сарадњу, као развојну шансу у богатим ресурсима којима располаже Република Српска, додаје се у саопштењу.