Основни суд у Бањалуци донео је данас решење којим је у јединственом регистру политичких организација Ненад Нешић уписан као лице оваштено за заступање и представљање ДНС.

Прочитајте још: Уставни суд сахрањује БиХ“: Социјалисти поручују да је прошло време наметнутих решења

Како пише у решењу, Нешић је уписан као вршилац дужности председника странке, док је из судског регистра брисан бивши лидер Марко Павић.Тако је и формалноправно завршена примопредаја на месту лидера ДНС након што је Павић поднио оставку, а Председништво изабрало Нешића за в.д. предсједника.

У судском решењу пише да је, уз захтев за промену лица овлаштеног за представљање и заступање странке, приложена сва документација потребна према Закону о политичким оргаизацијама.Сутра ће бити одржана седница Главног одбора ДНС на којој би требало да буде договорен датум одржавања седнице Скупштине странке на којој се очекује избор председника ДНС с пуним мандатом. Поред тога, Основни суд у Бањалуци је одобрио упис новог Статута Демократског народног савеза. Суд је, истиче се у решењу, утврдио да су испуњени услови за упис промена у регистру политичких организација.