Седница Парламента БИХ: Одбачен и предлог Бећиревића да се расправља о Додику

NovostiOnline/С.М.

14. 02. 2020. у 13:13

Седница Парламента БИХ: Одбачен и предлог Бећиревића да се расправља о Додику

Дом народа ПБИХ седница фото А.Кубуровић

Није усвојен ни један извештај јер су четири делегата из РС били против
Делегати Дома народа Парламентарне скупштине БиХ данас нису усвојили нити један предлог, јер су о свим извештајима четири делегата који долазе из СНСД гласали против.

Делегати су прешли све извештаје и сви предлози отишли су на усаглашавање. И именовање Заједничких комисија је отишло на усаглашавање, јер је СНСД гласао против. За предлог Закона којим би се повећале плате војницима такође није било ентитетске већине, као ни за остало законске предлоге.Делегати из Клуба српског народа гласлали су четири против и једна суздржан, тако да је предлог отишао на колегиј на усаглашавањ


Иначе током седнице делегат СДП, Денис Бећировић, предложио је и да се дневни ред седнице допуни Информацијом о „антидејтонском и неуставном нападу члана Председништва БиХ и лидера СНСД Милорада Додика на Уставни суд БиХ с посебним освртом на угрожавање уставног поретка и мировног процеса у БиХ“.


На ово му је жестоко одговорио члан Колегијума Дома народа БиХ Никола Шпирић, иначе потпредседник СНСД.


-Свако ко жели добро овој земљи, настојаће да избјегне пупулистички начин, подвале и увреде чему је склон Бећировић. Док је овога клуба, Додик неће бити тачка дневног реда Дома народа, зато што мислим да ваша мржња није добра ни за кога у БиХ. Млад човек са толико мржње неће дониети добро БиХ. Ако БиХ има само тај проблем о коме говорите, онда нема проблема. У овом дому се Срби питају колико и остали клубови, рекао је Шпирић.


Након вишеминутне расправе Бећировића и Шпирића, и гласање о допуни дневног реда, Бећировићев предлог није прошао јер су сва четири делегата из РС који долазе из СНСД била против.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације