Независни клуб посланика Социјалистичке партије залаже се за доношење Закона о Уставном суду БиХ без страних судија и за одлучно заустављање још једног покушаја нарушавања интегритета Републике Српске, речено је након седнице клуба која је одржана у Бањалуци.

Социјалисти поручују да је давно прошло време наметања решења против интереса Српске, те да сваки нови покушај уцена и прегласавања удаљава Републику Српску од БиХ и служи једино изазивању криза.

Прочитајте још: Додик поручио: Српска на путу ИЗЛАСКА из БиХ, НЕМА ПОВРАТКА

- Сва та настојања и овај пут ће се разбити о зид, али поставља се питање да ли је у интересу Републике Српске да и даље будемо у оквиру који је очигледно деструктиван по Републику Српску, јер нема изгледа да ће се зауставити покушаји деструкције и дестабилизације. Некад су високи представници били задужени за стварање оваквих криза, а данас то ради Уставни суд БиХ. У понедељак је седница Народне Скупштине Републике Српске, где ће по овим питањима бити заузети ставови и донешени закључци у интересу грађана Српске, а управо је Народна Скупштина једино место где може да се расправља о интересима Републике Српске. То што ради Уставни суд може само да сахрани БиХ, јер Република Српска има капацитет, снагу и консензус да одбрани своје интересе – наводи се у саопштењу клуба.