Владимир Мијатовић, председник Градског одбора Социјалистичке партије Зворник, тврди да је одлука Председништва СП да за заменика министра безбедности кандидује Недељка Јовића донесена мимо партијских процедура.

Прочитајте још: Градски одбор СП Бањалука: Настављамо са радом, Ђокић је за нас прошлост

Мијатовић, који је био кандидат СП за ту позицију али није прошао безбедносне провере уз образложење да има спорну диплому средње школе, тврди да нема ништа против Јовића као кандидата. Међутим, најавио је подношење тужби против партијских другова због "ширења неистина и пласирања лажних информација о њему". Мијатовић каже да неће дозволити да се у јавности етикетира као фалсификатов, а позвао је председника СП Петра Ђокића да јавности заједно покажу дипломе.

- Школовање сам завршио легално и спреман сам своје дипломе понудити на увид јавности, а захтеваћу да то исто уради и Петар Ђокић. Именовање новог кандидата на функцију заменика министра безбедности је чин појединаца и супротно је партијским процедурама, поготово ако се зна да кандидат никад није био ни члан ни симпатизер СП - каже Мијатовић.

Напомиње да је он један од оснивача партије, наводећи да је разочаран што су се појединци из СП бавили пласирањем лажних саопштења, непроверених информација и полуистина.

- Против свих који су пласирали лажи о мени поднећу приватну тужбу пред надлежним судским инстанцама. Поносан сам на своје учешће у рату као официр ВРС, а разочаран сам када видим да су на сцену испливали они који су се скривали док смо ми ратовали. И председник Ђокић има два месеца учешћа у рату на самом почетку, а и та два месеца су упитна – тврди Мијатовић.