ОКРУЖНИ суд у Бањалуци одредио је једномесечни притвор Д. Б. (24) из Лакташа, осумњиченом за шокантни случај обљубе 13-годишње девојчице пред њеном мајком, која је такође под истрагом, али је пуштена да се брани са слободе.

Како је потврђено у Окружном суду Д. Б. је у недељу вече спроведен у притворску јединицу КПЗ Бања Лука на Туњицама.

- Притвор је одређен због бојазни да ће боравком на слободи осумњичени ометати кривични поступак утицајем на сведоке или саучеснике, те због такозваног узнемирења јавности - наводе у суду.

Прочитајте још - Хорор у Лакташима: Педофил обљубио девојчицу ПРЕД МАЈКОМ, полиција открила још болесних детаља и сумња да ту није био крај иживљавању

Уколико му се докаже кривица Д. Б. прети казна од најмање осам година затвора, јер је дело за које се терети изузето од ублажавања казне.

Мајка девојчице осумњичена је за навођење детета на присуствовање полним радњама, за које је запрећена казна од једне до осам година затвора. Извори из полиције појашњавају да је мајка знала за злостављање ћерке од стране свог љубавника Д. Б. и да је то чак и одобравала, а сумња се и да су њена деца присуствовала мајчиним сексуалним односима са Д. Б.