У Доњој Трнови,код Угљевика, обележена 27.година од погибије некадашњег команданта Прве мајевичке бригаде Војске Републике Српске пуковника Милана Јовића.

Помен је служен на гробљу Гај у Доњој Трнови, родном месту пуковника Јовић у коме су се окупили породица, саборци, пријатељи и поштоваоци лика и дела тог српског јунака.

Саборац и његов пријатељ, генерал Војске Републике Српске Миломир Савчић истакао је да пуковник Јовић живи у сећањима својих сабораца, мештана у недрима и срцу своје Мајевице.

-Милан Јовић је за живота отишао у легенду а тамо се се не умире, тамо се вечно живи у сећању свог народа рекао је Савчић .

Начелник Угљевика Василије Перић наконпомена, рекао је да је дужност свих у Републици Српској да се посвете идеалу за који се жртвовао пуковник Јовић и сви погинули борци Војске Републике Српске.

Прочитајте још - СПОМЕН СТАТУА ПУКОВНИКУ МИЛАНУ ЈОВИЋУ: Род волео свим срцем (ФОТО)

-Пуковник Јовић је својим доласком у тада ратом захваћени простор, а његов родни крај, охрабрио српски народ и улио сигурност, он је јунак нашег краја који је погинуо бранећи српски живаљ и нашу Републику Српску - навео је Перић.

Општина Угљевик је у сарадњи са Борачком организацијом ове општине 2018. године поставила на градском тргу споменик пуковнику Јовићу.

У знак сећање на пуковника Јовића општина Угљевик и општинска Борачка организација традиционално организију културну манифестацију "Јовићеви дани" у оквиру које је расписан конкурс за ученике основних школа на тему "Младост на испиту љубави према домовини" за основце и "Милан Јовић косовски јунак у наше време" за средњошколце.

На гробљу Гај, осим званичника општине Угљевик и сабораца, цвеће су положили и супруга пуковника Јовића Славка, синови Дарко и Дејан и унук Максим.

Породице погинулих, саборци, руководство Борачке организације Угљевик, представници општине Угљевик пре помена пуковника Јовића положили су цвијеће на спомен-обел ежје за 18 погинулих бораца и шест цивилних жртава рата са овог подручја у Доњој Трнови.

Пуковник Милан Јовић погинуо је 9. фебруара 1993. године у селу Билалићи предводећи своје борце надомак муслиманског упоришта Теочак.

Поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, 28. јуна 1993. године пуковник Милан Јовић постхумно је одликован орденом Немањића.