У недељу молитвена литија подршке из Вишеграда верницима у Црној Гори

Novosti Online / Д.Л.

07. 02. 2020. у 20:10

Молитвена литија подршке верницима Српске православне цркве у Црној Гори биће одржана у недељу, 9. фебруара, од манастира Добрун до Храма Светог цара Лазара у Андрићграду

У недељу молитвена литија подршке из Вишеграда верницима у Црној Гори
Молитвена литија подршке верницима Српске православне цркве у Црној Гори биће одржана у недељу, 9. фебруара, од манастира Добрун до Храма Светог цара Лазара у Андрићграду.


Из Црквене општине Вишеград позивају све људе да буду део молитвене подршке верницима у Црној Гори у остваривању основних верских права и слобода.


Полазак је испред манастира Добрун у 12.00 часова, а скуп је од 15.00 до 16.00 часова у Храму Светог цара Лазара у Андрићграду, где ће бити служен молебан.


Организатори молитвене литије су свештенство и монаштво парохија вишеградских, а обезбијеђен је и превоз са Трга палих бораца у 11.00 часова.


У Црној Гори је крајем децембра прошле године усвојен Закон о слободи вероисповести којим је предвиђено да држава постаје власник свих верских објеката изграђених до децембра 1918. године уколико се не утврди да је нека од верских заједница стварни власник.Усвајање тог закона наишло је на отпор верника Српске православне цркве у Црној Гори због чега су организовани молебани и литије широм земље, као и у појединим градовима у Републици Српској и Србији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације